Hienostoravintola Palacen pöytähopeat ja arvotavarat huutokaupataan kirpputorihinnoin – ”Tänne ei koskaan ostettu mitään halpaa”

PÖYTÄHOPEAT, vedenkaatokannut ja samppanjan viilentäjät on läjitetty keskelle Ravintola Palacen ravintolasalia. Joka paikassa haisee käristetty rasva, sillä ovet keittiöön ovat auki ja osa keittiön kalusteista on raahattu saliin.

Ravintola Palacen koko irtaimisto on tarkoitus myydä huutokaupalla legendaarisen ravintolan tiloissa tänään keskiviikkona.

Väkeä on paikalla tungokseen asti, eikä ihme. Palace tunnettiin menneinä vuosikymmeninä paitsi yhtenä Helsingin hienoimmista ravintoloista myös läskisoosistaan.

NYT laaturavintolan arvotavaraa myydään kirpputorihinnoin.

Huutokauppaa johtava meklari Jyrki Paranko nyökyttelee.

”Yksi henkilökunnasta kertoi, että tänne ei koskaan ostettu mitään halpaa.”

Se näyttäisi olevan totta: lautaset ovat pääosin laatumerkkiä ja kalustosta löytyy designia. ”Kyllä mä löysin eilen yhden Ikean astian”, Paranko naureskelee.

Tavaran laatu on houkutellut paikalle viljalti ravintoloitsijoita ja muita alan ammattilaisia. Parangon arvion mukaan koko kalusto myydään noin 80  000–100  000 euron hintaan. Kalleimmiksi kohteiksi nousevat todennäköisesti keittiölaitteet.

Syynä ravintolan sulkemiselle on kiinteistössä meneillään oleva mittava remontti. Ravintola Palace avasi ovensa Olympiavuonna 1952. Ravintola sai ensimmäisenä Suomessa Michelin-tähden vuonna 1987.

PAIKALLE on saapunut myös ravintolan kanta-asiakkaita. Maria Klaile toivoo löytävänsä huutokaupasta pienen muiston ravintolassa vietetyistä hetkistä.

Klaile silmäilee nimikoituja teräskannuja. ”On täällä tullut monet vaput vietettyä. On muuten ensimmäinen kerta kun olin tuolla parvekkeella selvin päin”, Klaile nauraa.

Tavaroita huutokaupataan keskiviikkona todennäköisesti myöhäiseen iltaan, arvioi Paranko.

Ensin aloitetaan lautasista.

”Tässä on syviä lautasia seitsemän kappaleen erä. Siitä voi vaikka rapuja syödä, tuonne reunalle mahtuu roippeet”, aloittaa toinen kaupankäyntiä johtava meklari Ossi Silventoinen.

”Saako näistä 20 euroa?”

Meklari Ossi Silventoinen

Meklari Ossi Silventoinen vauhdissa Palacen huutokaupassa. (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)

 

Marja Klaile

Marja Klaile havitteli Palacen huutokaupasta muun muassa kahvikannua. (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)

 

Palace-ravintolan irtaimisto

Palace-ravintolan irtaimisto myytiin vapaaehtoisella huutokaupalla. (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)