Kerimetin halli alkoi tyhjetä konkurssihuutokaupassa

Konepaja Kerimetin konkurssihuutokauppa alkoi lauantaina. Huutokauppa pidetään k

Konepaja Kerimetin konkurssihuutokauppa alkoi lauantaina. Huutokauppa pidetään kahdessa osassa. Meklarina lauantaina toimi Ossi Silvennoinen Huutokauppalaitos Auxxista.

Hintapolitiikka: Monet ihmettelivät käytetyistä työkaluista maksettuja hintoja.
Huutokauppa: Osa omaisuudesta myydään toisessa tilaisuudessa tai netissä.

Konepaja Kerimet irtaimiston konkurssihuutokaupassa kummasteltiin lauantaina aamupäivällä kaupan olleen tavaran hintoja. Työkalujen ja erilaisten tarvikkeiden hinnat nousivat monien paikalla olleiden mielestä tolkuttomaan tasoon.
Maksettuja hintoja pidettiin yllättävän kovin, koska tarjolla oli joka tapauksessa käytettyä tavaraa.
Tilanne oli taas huutokaupan järjestäjän mielestä tietenkin tässä mielessä hyvällä mallilla.

Kerimäkeläisen Kerimetin irtaimiston julkinen konkurssihuutokauppa tuli ajankohtaiseksi, kun yritys asetettiin viime keväänä konkurssiin. Kerimäellä meklarina lauantaina toiminut Ossi Silvennoinen Huutokauppalaitos Auxxista kertoi, että konepajan järein kalusto myydään toisessa huutokaupassa.

  • Konkurssipesä päättä myöhemmin järjestetäänkö huutokauppa paikan päällä Kerimäellä vai pidetäänkö se nettihuutokauppana.

Silvennoinen viitta esimerkiksi konepajan aarporaan, jonka hankinta- ja asennushinnaksi on ilmoitettu 260 000 euroa.
Lauantaina huutokaupassa oli myynnissä esimerkiksi trukki ja pakettiauto. Kuorma-autosta ei haluttu vielä luopua, koska konkurssipesällä voi olla sille käyttöä.

Aamupäivän aikana Ossi Silvennoinen ehti myydä työkaluja sorkkaraudasta paineilmakompressoriin ja paljon muuta siltä väliltä.
Savonlinnalainen Mika Baljaskin kertoi tulleensa hankkimaan työklauja kotikäyttöön.

  • Ajattelin täydentää työkaluvarastoani. Autotallissa tulee tehtyä kaikenlaista hommaa, ja täällä oleville tarvikkeille olisi varmaan käyttöä.

Baljaskin huutikin itselleen paineilmakompressorin ja oli ostokseensa tyytyväinen. Jatko ei enää sujunutkaan niin kuin hän oli suunitellut.

  • Laitteessa käytettävien työkalujen hinnat nousivat siihen tahtiin, että kipuraja tuli aika nopeasti vastaan. Jotakin ehdin sentään ostaakin, hän kertoi.

Rantasalmen Voinsalmelta Kerimäelle tullut Topi Eronen oli kiinnostunut korjaamotarvikkeista, sillä maatilalle kone- ja laiteremonttia tai huoltotöitä tarvitsee tehdä usein.
Tilan nuori isäntä kertoi, että parin vuoden kuluttua tilalla olisi tarkoitus tehdä sukupolvenvaihdos, jolloin Topi Eronen ottaisi vastuulleen tilanhoidon.
Topi Erosta kiinnosti muun muassa hitsauskoneet, joita oli myynnissä muutama kappale. Moni muukin ostaja kuului sihtaavan nimenomaan hitsauskoneita.
Ainakaan pariin tuntiin huutokaupan alkamisesta ne eivät tulleet myyntiin, mutta Erosella oli mielipide huutokaupan muusta meinigistä.

  • Ihmiset ovat maksaneet ostoksistaan tähän asti aivan tolkuttomia hintoja. Saa nähdä, millaisiin lukemiin hitsauslaitteiden hinnat kohotavat.

Eräs asiakas totesi, että yhdestä nostotaljastakin pulitettiin aivan käsittäätön hinta.

  • Kaupasta olisi uuden taljan saanut taatusti halvemmalla.

 

 

Paineilmakompressori oli savonlinnalaisen Mika Baljaskin löytö konkurssihuutokau

Paineilmakompressori oli savonlinnalaisen Mika Baljaskin löytö konkurssihuutokaupasta. Sen hän myös huuti itselleen.

 

 

Risto Leppäniemi

Kalastaja Jari Matilainen lähti paikan päälle, koska erilaiset remontit ja huolt

Kalastaja Jari Matilainen lähti paikan päälle, koska erilaiset remontit ja huoltotyöt kuuluvat ammatin arkeen. - Täältä saattaisi löytää käypiä tarvikkeita, Matilainen arveli.

 

KOKKOLASTA SAAKKA

Hitsauskoneen ostoon oli lähtenyt myös Puruvedellä ammatikseen kalastava Jari Matilainen. Hän oli katsellut päällisin puolin hitsauslaitteiden kuntoa, eikä antanut kunnosta kovin mairittelevaa arvonsanaa.
Matilainen sanoi, että hyville työkoneille hänellä olisi käyttöä. Kalastajan ammatissa remontin tarvetta tulee vastaan. Joskus korjataan venettä, joskus jotakin muuta.

Uteliasuuttaan huutokauppaan saapunut Olavi Silvennoinen arveli, että kiinnostus erikoistyökaluihin ja laitteisiin olisi ehkä suurempikin, ellei maassa olisi lama.
- Alan yrityksiä tarvikket voisivat kiinnostaa, mutta tuskin tässä taloustilanteessa.
Sana Kerimetin konkurssihuutokaupasta oli kiirinyt joka tapauksessa kauaslin yrityksen kotipaikkakunnalta. Kokkolasta paikalle tulleem yrityksen sdustaja teki hyvin ahkerasti kauppaa.

Muutamalla paikalla ollut henkilö harmitteli, että Kerimetin kaltainen yritys oli ylipäätään joutunut talousvaikeuksiin ja ajautunut konkurssiin.

- On harmillista, että "yritys ajettiin tällä tavalla polvilleen". Surullista katseltavaa tämä on, savonlinnalaismies kommentoi tunnelmiaan.